Kontaktujte nás: +420 608 027 793 | pivo-kromeriz@seznam.cz
0 Kč

SANITACE NÁPOJOVÝCH CEST 

 

"SLÁDEK PIVO VAŘÍ, HOSPODSKÝ HO DĚLÁ" 

 

Sanitace (čištění) má za úkol odstranit všechny nečistoty a mikroorganismy, které by záporně ovlivnily kvalitu piva. Použití vhodného chemického roztoku v kombinaci s mechanickým působením je nejúčinnější způsob, jak čistit a sanitovat pivní vedení. 

Velké pivovary spolupracují s Profesním sdružením – Sanitace nápojových cest. Členové sdružení poskytují služby po celé republice na nejvyšší odborné úrovni a s největší pečlivostí. Průběžně si zlepšují své dovednosti, doplňují vědomosti a zavádějí do své praxe nejnovější poznatky technického vývoje a výzkumu. 

CHEMICKOU SANITACI PROVÁDÍ SANITAČNÍ FIRMA 

- NEPASTEROVANÉ PIVO - pravidelně každý týden

- PASTEROVANÉ PIVO - minimálně 1 x do 14ti dnů 

 

Pečlivost práce vašeho sanitačního technika si můžete sami zkontrolovat proužkovými testy na kontrolu čistoty povrchů HY RISE

 

TÍM TO ALE NEKONČÍ, VÝČEP POTŘEBUJE DENNÍ PÉČI

 - Nejvíce škodí, když se pivo nechá přes noc v trubkách, tam zvětrá a zkysne. Aby se tomu předešlo, je potřeba, vždy po směně, sud odrazit a pivní vedení propláchnout vodou.

- Pozornost by se měla věnovat i zbytku piva po odraženém naražeči. Ten je potřeba vypláchnout a vysušit, jinak se zbytek piva zkazí a infikuje celý sud.

- Nezapomínejte také opláchnout výčepní kohout.

Výhodou této denní rutiny je, že první natočené pivo bude druhý den čerstvé a přesně takové, jak ho poslali z pivovaru.

 

NA MALIČKOSTECH ZÁLEŽÍ A DÍKY NIM SE K VÁM BUDE KAŽDÝ RÁD VRACET.