Kontaktujte nás: +420 608 027 793 | pivo-kromeriz@seznam.cz
0 Kč

SKLADOVÁNÍ PIVA

1. Bezpečnost skládky 

2. Teplota skladování 

3. Systém skladování 

 

Při skladování piva by se měla dodržovat určitá pravidla.

 

1.Bezpečnost skládky 

- nutnost zajištění bezpečnosti skládky (instalace výtahu či jiného bezpečného dopravníku), tato podmínka bude definovaná v dodavatelské smlouvě jednotlivých dodavatelů piva

2. Teplota skladování

-optimální teplota skladování sudového piva je 5°C – 10°C
-optimální skladovací teplota pasterovaného a nepasterovaného lahvového piva je 5°C – 15°C
-při skladování piva se vyvarovat přímého slunečního světla a bílého umělého světla (nebezpečí vzniku letinkové příchuti)

3. Systém skladování – výčepní sklady

-jsou vhodné uzavíratelné místnosti
-skladované pivo je nutné vyskladňovat podle datumu příjmu, systémem – první na sklad, první ze skladu
-sklady mají být vybaveny standardně dle doporučující ČSN 52 70 05, to znamená: odpad, přívod pitné vody, možností prostorového dochlazení piva, teploměr, možnost větrání (při možném úniku CO2), zajištění tlakových nádob (CO2 a jeho směsí)