Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
SKLADOVÁNÍ PIVA
1. Bezpečnost skládky
2. Teplota skladování
3. Systém skladování
Při skladování piva by se měla dodržovat určitá pravidla.
1.Bezpečnost skládky
- nutnost zajištění bezpečnosti skládky (instalace výtahu či jiného bezpečného dopravníku), tato podmínka bude definovaná v dodavatelské smlouvě jednotlivých dodavatelů piva
2. Teplota skladování
-optimální teplota skladování sudového piva je 5°C – 10°C
-optimální skladovací teplota pasterovaného a nepasterovaného lahvového piva je 5°C – 15°C
-při skladování piva se vyvarovat přímého slunečního světla a bílého umělého světla (nebezpečí vzniku letinkové příchuti)
3. Systém skladování – výčepní sklady
-jsou vhodné uzavíratelné místnosti
-skladované pivo je nutné vyskladňovat podle datumu příjmu, systémem – první na sklad, první ze skladu
-sklady mají být vybaveny standardně dle doporučující ČSN 52 70 05, to znamená: odpad, přívod pitné vody, možností prostorového dochlazení piva, teploměr, možnost větrání (při možném úniku CO2), zajištění tlakových nádob (CO2 a jeho směsí)